© JG

© JG

© JG

© JG

© JG

© JG

© JG

© JG

© JG

© JG

© JG

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

AA Gent stuurt STVV puntenloos naar huis

Op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League heeft AA Gent op het nippertje kunnen winnen van STVV. Een gelijkspel leek onafwendbaar na een heerlijke vrije trap van Stef Peeters, maar ex-Kanarie Rob Schoofs zorgde ook met een vrijschop voor de drie punten.

rahe

Voor de rust kreeg het publiek in de Ghelamco Arena maar een flauwe partij voor de kiezen. Gent was baas en had het balbezit, maar een goed georganiseerd STVV hield vlot stand. William Dutoit moest slechts één keer in actie komen, op een afstandsschot van Rob Schoofs. Met de vuisten maakte hij de poging onschadelijk. Verder was Kalifa Coulibaly twee keer gevaarlijk. Eerst tikte hij een vrijschop van Schoofs op de paal, nadien zag hij zijn kopbal op een voorzet van Foket langs de verkeerde kant van de paal gaan. STVV zette duidelijk in op een doelpuntenloos gelijkspel, het zette Jacob Rinne voor de rust geen enkele keer aan het werk.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

Sint-Truiden

Match breekt open na rust

Na de koffie drukte Gent op het gaspedaal. Een prima voorzet van Saief vond Coulibaly, maar diens kopbal strandde op de benen van doelman Dutoit. Het bleek slechts uitstel van executie. Na een discutabele hoekschop knikte Jérémy Perbet, alweer hij, de openingstreffer tegen de touwen. STVV moest nu wel komen. De Kanaries leken echter onmondig, totdat Stef Peeters zich achter een vrije trap mocht zetten. De jonge middenvelder borstelde de bal heerlijk in de bovenhoek, Gent kon herbeginnen. Dat liep niet van een leien dakje. Perbet kreeg een uitstekende mogelijkheid na een knappe één-twee met Coulibaly , maar knalde onbesuisd over. Coulibaly testte vlak voor tijd nog eens de vuisten van Dutoit, een opdracht die de doelman met verve doorstond. Aan de overzijde was er een goede mogelijkheid voor Bamba. De STVV-spits puntert de bal maar net naast het doel van Rinne buiten. Een gelijkspel leek onafwendbaar, maar Schoofs besliste er in de slotseconden anders over.

Aangeboden door onze partners