Dodentol aanslagen in Spanje stijgt naar 14: vrouw overlijdt aan verwondingen na aanslag in Cambrils

Enkele uren na de aanslag in de Catalaanse badplaats Cambrils, op een honderdtal kilometer van Barcelona, is een vrouw aan haar verwondingen overleden. Zes anderen raakten gewond. Terroristen hadden er geprobeerd om net zoals in Barcelona eerder op de dag in te rijden op voetgangers. De politie reed hen echter snel klem en doodde de vijf terroristen in het vuurgevecht dat daarpo volgde.

dgs, mtm

Enkele uren na de dodelijke aanslag in Barcelona hebben vijf terroristen in de nacht van donderdag op vrijdag geprobeerd om met een wagen slachtoffers te maken in een voetgangerszone in Cambrils.

De terroristen sloegen in hun wagen op de vlucht, maar de politie wist hen klem te rijden, schrijft de Spaanse krant El País. Tijdens het vuurgevecht dat daarop volgde, kwamen vier inzittenden om het leven. Een vijfde sloeg te voet op de vlucht en werd iets later neergeschoten. Hij overleed aan zijn verwondingen. Verscheidene media hadden gemeld dat de terroristen bomgordels droegen, maar die waren nep, aldus de Spaanse autoriteiten.

Na de aanslag werden zeven mensen - onder wie één agent - naar het ziekenhuis gebracht. Een van de slachtoffers, een vrouw, is daar nu aan haar verwondingen overleden.

Verband

De situatie in Cambrils was rond iets voor drie onder controle. De politiediensten zijn wel nog steeds ter plaatse, geeft de Mossos d’Esquadra nog mee op Twitter.

Volgens de politie is er een verband tussen de gebeurtenissen in Barcelona, waar minstens dertien mensen zijn gestorven en honderd gewonden zijn gevallen, de nieuwe aanslag in Cambrils en een ontploffing donderdag in Alcanar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen