Maasmechelse charmezanger overlijdt tijdens oefenen voor Dodentocht

© HBVL

Guillaume Maussen (60) uit Maasmechelen, gekend onder de artiestennaam Giel van’Os, stierf vrijdagnamiddag plots op de Molenvelddijk aan de Maas in Stokkem. Hij wandelde in zijn eentje als voorbereiding op de Dodentocht die hij in augustus in Bornem wilde wandelen met tien andere leden van KWB-Maasmechelen. Met Guillaume sterft ook de charmezanger van het Maaslandse lied.

MMD

“Guillaume wilde dolgraag meedoen aan de Dodentocht in Bornem”, zegt zijn echtgenote Jeke Maesen. “Daarom ging hij vrijdag in zijn eentje stappen. Hij wilde 50 kilometer afleggen van Maasmechelen naar Heppeneert. Via de Molenvelddijk langs de Maas in Stokkem zou hij terugkeren. Toen ik hem belde, liet hij weten dat het hem super ging en dat hij nog 14 kilometer moest afleggen. Maar Guillaume kwam niet meer thuis. Fietsers die hem op de Maasdijk aantroffen, belden de hulpdiensten, maar helaas kwam alle hulp te laat.”

“Bij zijn vrienden van KWB, die met hem mee in Bornem wilden wandelen, is de verslagenheid ook groot”, zegt zijn dochter Michèle. “Voor de tocht zocht papa begeleiding bij een kinesist. Alles was oké.” Voor de Dodentocht had Guillaume zijn startnummer al gekregen. “Dat startnummer 3054 nemen we nu mee op onze tocht als herinnering aan hem”, aldus de leden van KWB.

Guillaume had ook een passie voor Club Brugge. “Hij schreef zelfs liedjes voor de club die in het stadion bij een wedstrijd gedraaid werden”, vertelt Jeke. “In zijn familie werd hij steeds aangesproken als ‘Giel van bij ons’. Vandaar komt dan ook zijn artiestennaam. Hij schreef in het Maaslands dialect. Het liedje ‘Kom es nao Limburg aan de Maas’ was een geliefde song van hem. Het liedje ‘Believe me’ schreef hij speciaal voor mij.”

“In Maasmechelen stond Guillaume bekend voor zijn zelfgeschreven carnavalsliedjes in de Maaslandse taal”, zegt Raf Weustenraed van carnavalsvereniging De Zavelzekskes. “Het werden meezingers en dus vroegen we Guillaume om zijn liedjes te brengen op een podium bij de opening van het carnaval op 11 november aan ’t Pumpke in Maasmechelen. Hij zong over FC Bruges, Blauw Zwart Costa Blanca, ’t Is altied gét, en Oh Catharina. Als Guillaume over zijn Limburg zong, zong heel Maasmechelen luidkeels mee.” Guillaume laat een echtgenote en drie kinderen na,:Michèle, Robby en Erwin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen