Opnieuw panne bij Bancontact tijdens belangrijke shopdag

© belga

Op heel wat plaatsen in het land was er zaterdagmiddag een panne in het elektronisch betaalverkeer. Het weekend voor de kerstdagen is traditioneel een drukke periode in de winkels, wat voor een piek zorgt in de elektronische betalingen. De panne zou intussen verholpen zijn.

lbo

Er waren zowel problemen met kredietkaarten als met gewone betaalkaarten in handelszaken. Daarnaast ondervonden heel wat mensen ook problemen bij het afhalen van geld aan bankautomaten.

Op sociale netwerksite Twitter worden er meldingen gemaakt van problemen in onder andere Lochristi, Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen. Sommige mensen konden helemaal niet betalen, bij anderen lukte het na een aantal pogingen wél.

Bram Boriau, woordvoerder van Atos Worldline, bevestigt intussen dat er deze middag problemen waren, maar de situatie zou intussen weer genormaliseerd zijn. Boriau kan niet zeggen hoe lang de panne geduurd heeft, en of het hele land getroffen was.

Ook vorig jaar, op 23 december, was er in volle kerstdrukte een panne in het elektronisch betaalverkeer. Daarom besliste Atos Worldline, dat het netwerk van het elektronische betaalverkeer beheert, om ter compensatie van die problemen van vorig jaar de transacties die vandaag gebeuren niet aan te rekenen bij de winkeliers. Die geste kost Atos Worldline zo’n 800.000 euro. Vorig jaar konden door de panne meer dan een miljoen transacties niet worden uitgevoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen