Kalkoenlapje met pompoen, spek, sinaasappel, saffraan en pecannoten

© LUK THYS

Elke dag een nieuw 'recept van de dag'.

Piet Huysentruyt

Ingrediënten

1/8 pompoen

4 kalkoenlapjes

boter

4 el spekblokjes

2 el gehakte pecanoten

1 sinaasappel

saffraan

1 teentje look, gehakt

1 dl water

1 el kippenbouillon

1 el olijfolie

1 el witte wijnazijn

wat rozemarijn

1 el platte peterselie

peper en zout

Bereidingswijze

Schil en ontpit de pompoen

Snijd van een deeltje schijfjes met een mandoline

Snijd de rest van de pompoen in blokjes

Stoof de blokjes pompoen aan met look, spekblokjes en pecannoten in olijfolie en een beetje boter.

Kruid met peper en zout en voeg rozemarijn toe

Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout

Bak de kalkoenlapjes in wat olijfolie met boter

Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit in een kommetje

Pers het sap van de sinaasappel uit over het vlees en blus met water

Voeg er saffraan en kippenbouillon bij

Laat tot de helft inkoken

Giet olijfolie en witte wijnazijn over de dunne schijfjes pompoen

Leg het vlees op een bord

Schep de pompoenblokjes erover

Leg de partjes sinaasappel en de schijfjes pompoen er op

Bestrooi met de gehakte pecannoten

Versier met wat rozemarijn en platte peterselie

INFO

HOOFDMAALTIJD, voor 4 personen

Van maandag tot vrijdag om 17.45 uur op Vier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer