© jvdv

Annie (74) vecht voor viskraam

Annie Van Goethem (74), bewoner van een OCMW-serviceflat nabij de Markt, betreurt dat er geen viskraam meer staat op de wekelijkse zaterdagmarkt. Ze stuurde daarom een brief naar schepen van Markten Luk De Mey (CD&V).

JVDV

‘Als bewoners van serviceflats Den Eendengaerd en De Durme vinden we het spijtig dat we geen vis meer kunnen kopen op de markt’, kaart Annie de situatie aan.

Beste voedsel

‘Voor ons is vis het beste voedsel. We beschikken niet over een auto en kunnen niet meer fietsen naar de enige viswinkel in Hamme. Daarom heb ik in naam van de bewoners van de bejaardenflats gevraagd aan de bevoegde schepen om dit te verhelpen.’ Marktschepen De Mey ging gisteren persoonlijk zijn antwoord afgeven bij de bejaarde dame. ‘Ik begrijp de bekommernis van de mensen die graag een viskraam hebben op onze weekmarkt’, zegt De Mey.

‘Bovendien vind ik de brief van mevrouw Van Goethem een charmante uiting van betrokkenheid door de bevolking. We hebben na het verdwijnen van het laatste viskraam al heel wat gedaan om de leemte op te vullen. We stuiten op de vaststelling dat het aantal visverkopers in Vlaanderen is gedaald. De overblijvers hebben elders een vaste stek, meestal op grotere weekmarkten. Ik trok zelf al naar de Gentse Vrijdagmarkt om er een geïnteresseerde visverkoper te zoeken. We geven echter niet op.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER