© Vier

Bart De Pauw stevent af op record

Er is geen houden aan Bart De Pauw. Gisteravond boekte hij al zijn vijfde overwinning op rij in 'De slimste mens ter wereld'. Bovendien doet hij dat telkens met hoge scores.

Jo De Ruyck

Nog één overwinning en Bart De Pauw evenaart het record van Nieuwsblad-reporter Annelies Rutten, die zich in 2007 als eerste vrouw tot Slimste mens ter wereld kroonde. Rutten slaagde er dat jaar in zeven keer te winnen, waarvan zes keer na elkaar. In totaal handhaafde ze zich elf uitzendingen lang in de quiz, een record dat ze deelt met Bert Kruismans, Freek Braeckman, Lieven Verstraete, Linda De Win, Peter Vandermeersch, Eva Brems en Otto-Jan Ham.

Bart De Pauw is goed op weg om ook zo’n topper te worden, want gisteravond stond er opnieuw geen maat op zijn brede algemene kennis. De Pauw wint niet alleen keer op keer de uitzending, hij doet dat telkens ook met stevige scores. Gisteren verzamelde hij 372 seconden, bij zijn tweede deelname waren dat er zelfs 470. Zo’n hoge scores komen niet vaak voor. Van de elfvoudige deelnemers winnaars deden alleen presentator Freek Braeckman (475 en 478), Terzake-anker Lieven Verstraete (484) en ex-hoofdredacteur van De Standaard Peter Vandermeersch (546) beter.

Maandag doet De Pauw een gooi naar zijn zesde overwinning. Hij moet het dan wel halen van Wim Willaert en nieuwkomer Cath Luyten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER