Buitenlanders die Noord-Korea binnen willen moeten eerst in quarantaine

Alle buitenlanders die Noord-Korea willen betreden, worden eerst in quarantaine geplaatst. Het land doet dat uit angst voor het ebolavirus. Mensen uit risicogebieden worden 21 dagen in quarantaine geplaatst, maar ook bezoekers uit andere landen moeten eerst in afzondering blijven. Dat kondigt Groot-Brittannië aan, dat een ambassade heeft in Pyongyang.

Door de nieuwe maatregel worden reizigers uit landen die volgens Pyongyang getroffen zijn door het ebolavirus, 21 dagen "in een hotel geplaatst onder medische bewaking".

Wie uit een ander land komt, zal eveneens in isolement geplaatst worden in een hotel gekozen door de organisatie die hem of haar heeft uitgenodigd om naar Noord-Korea te komen.

Diplomatiek personeel en leden van internationale organisaties die een zetel hebben in Noord-Korea, zullen "binnen hun respectievelijke missie" in quarantaine geplaatst worden.

Vorige week sloot Noord-Korea zijn grenzen uit angst voor ebola al af voor alle toeristen. Er is in het land nog geen mogelijk geval van ebola geweest.

Meest gelezen