© Patrick Hattori

Twee chefs koken in schaduw Sint-Romboutstoren

In de schaduw van de Sint-Romboutstoren in Mechelen opent zaterdag een nieuw restaurant. Michel Meier (45) en Samuel Nanian (28) zullen er samen in de keuken staan en geven hun restaurant aan de Steenweg de toepasselijke naam ‘De 2 Chefs’.

Sven Van Haezendonck

Meier (45) is een Zwitser met zo’n dertig jaar ervaring in de horeca. Hij kookte in heel Europa. Van zijn geboorteland, waar hij zijn opleiding als kok genoot, tot in Italië en Frankrijk. “Ook Samuel, die van Armeense afkomst is, werkt al sinds zijn vijftiende mee in keukens van restaurants”, zegt Michel.

Samengewerkt in Mille

Zelf werkte hij de laatste jaren mee in de grootkeuken van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en recent nog in restaurant Mille. “Het is daar dat ik Samuel heb leren kennen. Het klikte meteen. Wij hadden zelfs geen woord nodig om elkaar te begrijpen. Een hand was voldoende. Zo zijn we op elkaar ingespeeld”, geeft Michel aan.

Voor hem de kans om eindelijk zijn droom waar te maken: een eigen zaak. “Ik zat er al sinds mijn 25ste mee in mijn hoofd. Nu, voor horeca geven banken niet gemakkelijk een lening meer. In die zin diende zich een mooie kans aan op de Steenweg.”

Reserveren? www.de2chefs.be, michel@de2chefs.be of 0484-45 28 61

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Mechelen van 31 oktober en 1 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER