© Belga

Habibou verhuist naar Rennes, Gent haalt tweede verdediger

Gent moet definitief afscheid nemen van Habib Habibou. Het woelwater, die overkwam van Zulte Waregem, verkast naar het Franse Rennes. Daar tekent hij voor drie jaar met optie.

Wim Conings

Habib Habibou werd begin dit jaar door Gent weggekaapt bij Zulte Waregem en scoorde in zijn eerste zes maanden bij de Buffalo's meteen drie hattricks. Toch besloot de nieuwe trainer Hein Vanhaezebrouck aan het begin van het seizoen Habibou enkele keren uit de kern te laten. Superbibou viel de afgelopen weken nog wel enkele keren in, maar mocht de club nu toch voor de juiste prijs verlaten. Hoeveel geld Rennes nu precies gedokt heeft voor Habibou is onduidelijk, maar Gent vroeg twee miljoen euro voor zijn spits.

Gent haalt verdediger uit Brazilië

Tegelijkertijd rondden de Buffalo's ook de onderhandelingen over de huur van de nauwelijks 19-jarige Braziliaanse verdediger Ygor Nogueira af. Nogueira komt over van Fluminense en komt de Gentse verdediging voor een jaar versterken. In de Ghelamco Arena werd ook een aankoopoptie bedongen op de jonge Braziliaan. Nogueira wordt zo na Lasse Nielsen de tweede verdediger die Gent haalt op de deadline day.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer