Anderlecht-voorzitter legt uit waarom hij géén donderpreek gaf aan spelers

© BELGA

Anderlecht speelt tegen AA Gent en telt maar drie punten achter op leider Club Brugge, maar RSCA is deze week ten grave gedragen. Innige deelneming, want na de wanprestatie tegen Oostende gelooft bijna niemand nog in een paars-witte titel. Be­halve misschien Roger Vanden Stock (74). Al beseft ook de voorzitter dat er veel moet veranderen om uit de dood op te staan.

Jürgen Geril

Waarom hebt u de spelers niet aangepakt deze week?

“Ik hoop dat ze uit zichzelf de pijn voelen die elke Anderlecht-fan voelde. De spelers zijn de schuldigen, want als ze vaker hadden gespeeld zoals in Europa tegen Tottenham en Monaco dan was er nu geen probleem. Maar eens ze denken dat het binnen is, dan presteren ze niet meer. Dat was ook al zo op Waasland-Beveren en Moeskroen.”

Is het niet gewoon een ­gebrek aan kwaliteit, ­voorzitter?

“Maar zie jij op veel velden goed voetbal? Het is niet makkelijk om kwaliteit te brengen als veel coaches spelen om geen goals tegen te krijgen. Dan heb je meestal een uitschieter nodig om de boel open te breken en die uitschieter moet Anderlecht te vaak missen.”

U schiet niet meteen op uw trainer?

“Neen, jullie hebben de coach al genoeg aangevallen. Besnik Hasi doet zijn best. Bij 3-0 aan de rust tegen Oostende probeerde hij het tij nog te keren. Hasi is een clubman die al 14 jaar bij Anderlecht werkt en altijd correct blijft. Iedereen maakt fouten, maar ik steun hem in goeie en kwade tijden.”

Maar Hasi moet toch de ­titel pakken om te kunnen blijven?

“Bij Anderlecht telt maar één plaats: de eerste. Maar we ­zullen na het seizoen een ­evaluatie maken. Wie zegt dat alles staat of valt met een ­titel?”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen