Antwerpen wil start van de Ronde

© BELGA

© WAS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De start van de Ronde van Vlaanderen verhuist volgend jaar mogelijk van Brugge naar Antwerpen. Het Antwerpse stadsbestuur heeft daarover contacten met organisator Flanders Classics, zo schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. De Brugse burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) vertrouwt er echter op dat de Ronde in zijn stad blijft.

Sinds 1997 vormt de Markt in Brugge het startdecor van de wielerwedstrijd. Het huidige contract loopt dit jaar af. In de marge van de voorbije editie viel in Brugse politieke kringen te horen dat het enkele weken zou duren voor het tot een nieuwe verbintenis zou komen. De gesprekken voor die overeenkomst lopen, maar vorderen blijkbaar nauwelijks.

Andere kandidaten liggen op de loer, Antwerpen op kop. Het Antwerpse stadsbestuur heeft inmiddels al contacten gehad met Flanders Classics. Een deal is nog niet nakend, maar het mag duidelijk zijn dat het Antwerpen menens is. Burgemeester Bart De Wever zet zich in voor het dossier en de stad informeerde ook al naar het kostenplaatje. Een bedrag van 200.000 euro circuleert.

De Brugse burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) vertrouwt erop dat het contract rond de start van de Ronde van Vlaanderen wordt verlengd. “Het is zeker de bedoeling om ons contract te verlengen”, reageert hij. “We hebben altijd goede contacten gehad met de organisatie. De gesprekken zijn volop aan de gang. Tot nog toe hebben wij geen enkel signaal gekregen dat er problemen zouden zijn om ons contract te hernieuwen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen