Vogue kiest voor 100-jarig model

Echte mode is tijdloos en dat zet het Britse model Bo Gilbert nog eens extra in de verf. Met maar liefst 100 lentes op haar teller prijkt ze in juni op de cover van het tijdschrift Vogue.

lla

Het tijdschrift Vogue wordt 100 jaar en dat willen de makers vieren met een jubileumeditie in Groot-Brittannië. Om het nummer wat extra allure te geven, koos men voor Bo Gilbert als covergirl, een 100-jarig model uit Birmingham. Maar daar stopt het niet voor Gilbert, die in de modewereld bekend staat om haar uitmuntend gevoel voor mode. Gekleed in een knalroze jas van Dries van Noten, een elegante zwarte top van Victoria Beckham en een opvallende bril van Valentino duikt ze ook nog eens op in een nieuwe campagnevideo van luxeketen Harvey Nichols. “Leeftijdsdiscriminatie is niet meer van deze tijd”, zegt Ben Tollett, creatief directeur marketing bij de Britse luxeketen. “We willen aantonen dat oudere mensen zich minstens even stijlvol en elegant kunnen kleden als de jonge garde. Samen met modeblad Vogue hopen we te breken met die vooroordelen.”

Ook Bo Gilbert is blij met de campagne. “Ik doe mijn best om er altijd goed uit te zien. Zelfs al ga ik het huis niet uit toch zal je mij niet snel zien rondlopen in slobberige kledij. Ik vind het gewoon leuk om mooie dingen te dragen en ik blijf ver weg van de typische ‘bommakledij’. Het enige wat ik misschien een beetje mis, is de periode dat mensen nog hoeden droegen. Dat maakt voor mij een outfit helemaal af.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer