Thibaut Courtois mag weg bij Chelsea voor 64 miljoen

© photonews

Antonio Conte, volgend jaar de manager van Chelsea, heeft het licht op groen gezet voor een transfer van Thibaut Courtois, maar enkel als de club een bod van minstens 50 miljoen pond (zo’n 64 miljoen euro) ontvangt. Courtois zou eerder deze maand in een gesprek met de Italiaanse coach meegedeeld hebben dat hij niet afkerig staat tegenover een vertrek, deels omdat hij teleurgesteld is dat de Londense club volgend seizoen geen Champions League zal spelen.

whm, bla

Volgens de Britse krant The Times zou er ook sprake zijn geweest van een incident op training, waarbij Courtois niet tevreden was met de kwaliteit van zijn begeleiding, en de vergelijking maakte met die bij de Rode Duivels.

Het prijskaartje van 64 miljoen euro betekent wel dat slechts enkele topclubs in staat zijn om Courtois over te nemen. Real Madrid en Paris Saint-Germain zoeken allebei een nieuwe keeper voor volgend seizoen en zouden het bedrag kunnen betalen. Maar Real Madrid heeft zijn zinnen gezet op de Spanjaard David De Gea, die een opstapclausule zou hebben bij Man United. En een overgang naar PSG betekent ook een keuze voor de Franse competitie, die toch minder uitdagingen biedt.

Het is dus nog lang niet zeker of Courtois ook daadwerkelijk nieuwe oorden opzoekt.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen