© Pol De Wilde - Corelio

Eindelijk: Temperaturen van 20 graden in aantocht

Na een winterse week is er eindelijk beter weer in aantocht. Dit weekend klimt het kwik langzaam omhoog tot 14 graden, en midden volgende week gaat het echt zomeren met temperaturen tot 20 graden.

Over het westen van het land blijft het zaterdagmiddag overwegend droog met regelmatig zon. Elders is het meestal bewolkt met soms wat regen of een bui. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen. De maxima bedragen 5 graden in de Ardennen en ongeveer 11 graden elders. Zaterdagavond en -nacht regent het tijdelijk nog over het zuidoosten. Elders is het droog met opklaringen. In de Ardennen kan plaatselijk mist ontstaan. De minima gaan van 1 tot 4 graden.

Zondag wordt het vrij zonnig over het westen en midden van het land. Over het oosten en vooral zuidoosten blijven wolkenvelden vaak nog het weerbeeld domineren. Er staat een zwakke veranderlijke wind. De maxima bedragen 9 graden in de Ardennen, 11 graden aan de kust en zowat 14 graden in de rest van het land.

Maandag is er eerst nog geregeld zon. Later verschijnt er meer bewolking en vooral in de avond en nacht kan er wat regen vallen. ‘s Middags wordt het zowat 17 graden. Dinsdag is het tijdelijk nog zwaarbewolkt met enkele buien. Later krijgt de zon meer ruimte bij ongeveer 13 graden.

In de tweede helft van de week lijkt het dan eindelijk te gaan zomeren. Van woensdag tot en met zaterdag blijft het droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt woensdag rond 16 graden. Nadien kan het ruim 20 graden worden. Dicht bij zee en in de Ardennen is het enkele graden koeler.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer