© REUTERS

Goffin klopt reuzendoder, nu wacht Federer

David Goffin (heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel. Het zevende reekshoofd haalde het in de halve finales in drie sets van de zeventienjarige Kroaat Borna Coric, in de vorige ronde nog te sterk voor Nadal: 6-4, 3-6 en 6-3 na 2 uur en 6 minuten. In de finale wacht Roger Federer.

maj

Goffin haalde het in de eerste set vlot met 6-4, maar zag in set twee de jonge Kroaat al snel tot 0-3 uitlopen. Coric gaf die voorsprong niet meer uit handen en haalde het uiteindelijk met 3-6. In de beslissende derde set nam de 23-jarige Luikenaar meteen een geruststellende break voorsprong, waarna hij Coric niet meer in de wedstrijd liet komen: 6-3. In de finale neemt hij het zondag op tegen het Zwitserse topreekshoofd Roger Federer (ATP 2). Die klopte Ivo Karlovic met 7-6(10/8), 3-6 en 6-3.

Voor Goffin wordt het de derde ATP-finale in zijn carrière, tevens de derde dit seizoen. In zijn vorige twee finales trok hij telkens aan het langste eind. Zo won hij dit jaar het indoortoernooi in het Franse Metz en het graveltoernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel. Het is wel nog maar de eerste keer dat hij zich voor de finale van een ATP 500-toernooi weet te plaatsen.

David Goffin, die al maanden in topvorm verkeert, boekte tegen de Canadees zijn 43e overwinning in 45 wedstrijden, de zestiende op een rij. De Belgische nummer één hervatte in Bazel de competitie nadat hij vorige week wegens ziekte forfait moest geven voor het toernooi van Wenen.