Kampioenen van morgen blokken in Gentse topsportschool

© fvv

Twintig uur les per week en voor de rest trainen, trainen en nog eens trainen. Voor de 95 leerlingen van het Gentse topsportinternaat is de start van het schooljaar bijna een formaliteit. ‘De kinderen trainen een heel jaar door. Zelfs tijdens de examens.’

Matthias Colpaert

Goed weggestopt in de schaduw van de Topsporthal aan de Watersportbaan staat het ‘Sporthotel’. Ooit gebouwd om internationale atleten onderdak te geven tijdens wedstrijden, nu vooral het internaat van de Gentse Topsportschool. Van het eerste tot het zesde middelbaar werken 95 leerlingen hier aan hun toekomst.

Het lijstje atleten die hier hun opleiding genoten, oogt indrukwekkend. Gymnasten Aagje Vanwalleghem en Laura Waem, wielrenners Jasper De Buyst en Gijs Van Hoecke, voetballers Igor Vetokele en de betreurde Gregory Mertens: allen volgden ze les aan de Voskenslaan, sliepen ze in het Sporthotel en trainden ze in de Topsporthal of op de Blaarmeersen. ‘Hier worden kampioenen klaargestoomd’, zegt opvoeder Bart Jooris.

Op deze school moet je pas om 11 uur op de schoolbanken zitten. Wij spraken met vier leerling-sporters uit Mechelen, Ichtegem, Sijsele en Dworp over hun dromen en verwachtingen. Klik hier en lees meer in De Gentenaar van dinsdag 1 september 2015.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen