Wat een timing: schoolomgeving wordt opgebroken vlak voor einde vakantie

© dhh

Vanaf maandag 21 augustus wordt er in de schoolomgeving van Ternat hard gewerkt. In de 't Serclaesstraat, de Statiestraat en de Van Cauwelaertstraat wordt de riolering vernieuwd en de straat heraangelegd. Ternat zal voor een jaar een bouwwerf zijn.

Dieter Hautman

Men heeft er lang op gewacht, maar eindelijk is het zover. Volgende week maandag beginnen de zware werken in het centrum van Ternat. De 't Serclaesstraat, Statiestraat en Van Cauwelaertstraat worden volledig heraangelegd en krijgen ook een nieuwe riolering. De ingrijpende werken zullen in totaal een jaar duren, als alles goed gaat tenminste. De werken starten maandag in de Statiestraat. Die straat wordt in drie fases aangepakt.

“Eerst pakken we het stuk tussen de Dreef en het kruispunt met de 't Serclaesstraat aan”, zegt schepen van Openbare Werken Jozef Borremans (LVB). “In het najaar kunnen we dan beginnen met het deel tot het kruispunt met de Van Cauwelaertstraat. Nadien komt het deel tot aan de Keizerstraat."

Hinder verwacht

Nadien is de 't Serclaesstraat aan de beurt en tenslotte wordt de Van Cauwelaertstraat onder handen genomen. Die straat moet voor de zomer van 2018 afgewerkt zijn. Schepen Borremans beseft dat Ternat zal kreunen onder de werken. “Het is een ingrijpende heraanleg in het centrum van onze gemeente, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Als gemeentebestuur willen we samen met alle andere partners de werken zo vlot mogelijk laten verlopen. Daar faseren we de werken ook, zodat niet meteen alles open ligt. En we werken elk stuk afzonderlijk helemaal af. Zo zullen de omwonenden wel eventjes hinder ondervinden, maar na een tweetal maanden zijn ze er dan van af”, zegt de schepen.

Parkeerplaatsen sneuvelen

De werken worden geraamd om zo'n drie miljoen euro. Een miljoen wordt daarvan betaald door de Vlaamse Milieumaatschappij. Intercommunale Farys betaalt het overige bedrag. Omdat de werken plaats vinden in de schoolomgeving van het Sint-Angela Instituut, worden er maatregelen genomen voor de veiligheid. “Door de werken zullen er ook enkele parkeerplaatsen wegvallen, dus we willen de mensen goed informeren en alternatieve parkings aanbieden”, zegt Borremans. “Vooral tijdens de avondspits verwachten we rond de school veel hinder. Maar op enkele honderden meters van de school zijn er parkings waar mensen hun kinderen kunnen afzetten of ophalen”, aldus Borremans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen