© EVB

“Belangrijke stap in verkeersveiligheid gezet”

Exact een jaar geleden onderging Bonheiden een gedaanteverwisseling inzake mobiliteit. Vooral het centrum en de omgeving rond scholen werden aangepakt. Niet alleen het bestuur maar ook de directeurs van verschillende basisscholen spreken van een belangrijke en geslaagde stap voorwaarts.

Erik Van Eycken

Dat er rond fietsveiligheid en schoolomgevingen werk aan de winkel was, stond als een paal boven water. Een jaar geleden nam het gemeentebestuur in samenspraak met verschillende partners dan ook enkele drastische maatregelen om het fietsbeleid rond scholen aan te pakken.

Niet alleen schoolomgevingen kregen een gedaanteverwisseling in de vorm van fietsstraten, ook de dagelijkse drukke verkeersstroom van en naar Mechelen stond hoog op het verlanglijstje en kon vooral bij aanvangsfase niet echt rekenen op de sympathie van bewoners en doorgaand verkeer.

Nochtans blijkt nu uit metingen die pas woensdag werden verricht, dat de doorlooptijd van de verkeersstroom veel vlotter verloopt. “In sommige gevallen in de ochtendspits bedraagt de verkeersstroom slechts de helft van de tijd dan voor de aanpassingen. We spreken dan van het traject tussen de Imeldalaan en de lichten aan de Muizensteenweg”, zegt burgemeester Guido Vaganée (N-VA).

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - regio Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER