The Pirate Bay streamt voortaan ook films en series

The Pirate Bay maakt het voortaan mogelijk om films en series rechtstreeks te bekijken, zonder dat er eerst een zogenoemde torrent moet worden gedownload. De website volgt daarmee het voorbeeld van Popcorn Time, dat vorige week die mogelijkheid al aanbood.

De bewuste websites - de zogenoemde torrentssites - lijken eigenlijk op een zoekmachine, waar gebruikers op zoek kunnen gaan naar films en series om ze - vaak illegaal - te downloaden. De titels die er terug te vinden zijn, linken door naar een bestand, dat te downloaden is via een speciaal programmaatje.

Een vrij omslachtige manier, waar Popcorn Time vorige week een einde aan maakte. De website biedt de bestanden nu rechtstreeks aan, via een speciale plugin: Torrents Time. De gebruiker klikt op de knop "play" en de film of serie begint te spelen. Terwijl hij of zij kijkt, downloadt de website het vervolg. Een voorbeeld dat nu ook The Pirate Bay volgt.

De kans lijkt groot dat dit nog maar het begin is. Volgens de website TorrentFreak denken ook andere torrentssites eraan om een dergelijke werkwijze te gaan gebruiken. 

Auteursrechtenorganisaties strijden al een lange tijd tegen sites als The Pirate Bay. Die strijd lijkt nu een nieuw hoofdstuk in te gaan, aangezien het nu nog makkelijker wordt voor gebruikers om films en series illegaal te bekijken.

Meest gelezen