© Photo News

Parket gaat niet in beroep, Storme komt dus opnieuw vrij

Het Brusselse parket tekent geen beroep aan tegen de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat betekent dat Léopold Storme, veroordeeld voor de Marollenmoord, vandaag vrij komt.

tg

De strafuitvoeringsrechtbank van Brussel heeft zich maandag uitgesproken voor een nieuwe voorwaardelijke vrijlating van Léopold Storme. Daaraan werd de voorwaarde toegevoegd dat de man psychologisch begeleid wordt. Eerdere voorwaarden die hij opgelegd kreeg was dat hij onder meer van drugs en alcohol moest blijven.

“ Het parket had 24 uur de tijd om in cassatie te gaan, maar ziet daar van af”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

Léopold Storme werd in 2010 door het assisenhof van Brussel veroordeeld tot een celstraf van 26 jaar voor het doden van zijn ouders en de moord op zijn zus, op 16 juni 2007 in de Brusselse Marollenwijk. Hij kwam eind februari vrij maar werd begin juni opnieuw opgesloten nadat hij zichzelf had aangeboden bij de politie omdat hij zijn voorwaarden had geschonden. Storme kampte toen met psychologische problemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer