Luzon © Photo News

Luzon is al vierde coach die buitenvliegt

De trainerswals in het seizoen 2014-2015 in de hoogste voetbalklasse:

dmm

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

. 29 juli: KRC Genk beslist na amper één speeldag Emilio Ferrera te ontslaan. De Brusselaar wordt aan de deur gezet na 3-1 verlies bij KV Mechelen. Assistent Pierre Denier neemt over tot er een opvolger is aangeduid.

. 22 augustus: De Schot Alex McLeish wordt de nieuwe trainer van Racing Genk. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

. 31 augustus: De wegen van Lierse en Stanley Menzo scheiden. Lierse, dat op speeldag zes met 2-0 verloor bij Waasland-Beveren, zet de samenwerking stop na de magere vier op achttien in de competitie. Assistenten Alfons Arts en Daniel Simmes nemen voorlopig over.

. 5 september: De Sloveen Slavisa Stojanovic (44) is de nieuwe trainer van rode lantaarn Lierse. De opvolger van Stanley Menzo tekent op het Lisp een contract voor een seizoen en brengt Milos Kostic mee als assistent.

. 6 oktober: Cercle Brugge ontslaat Lorenzo Staelens wegens de tegenvallende resultaten. De Vereniging is met 9 op 30 veertiende in de JPL. De Ijslander Arnar Vidarsson, assistent van Staelens, komt in zijn plaats.

. 20 oktober: Guy Luzon neemt, daags na de stopgezette competitiematch tegen rode lantaarn Zulte Waregem (1-2), afscheid van Standard. De Israëliër geeft toe aan de druk van de supporters en legt zijn functie neer. Standard, pas elfde met 12 op 30, wordt voorlopig getraind door assistent Ivan Vukomanovic.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL