OFFICIEEL. Diaby tekent voor vier seizoenen bij Club Brugge

© ClubBrugge.be

Club Brugge heeft zijn tweede zomertransfer definitief beet. Abdoulay Diaby (23) komt over van het Franse Lille en tekende een contract voor vier seizoenen. De transfersom zou zo’n twee miljoen euro bedragen.

dmm

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Malinees werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Moeskroen, waar hij twaalf keer scoorde (bekijk hier alle goals) alvorens hij – nota bene als topschutter – door Lille in de winter terug naar Frankrijk gehaald werd. Geen geslaagde zet van LOSC gezien Diaby maar aan drie weinigzeggende invalbeurten kwam.

‘Ik ben zeer tevreden met deze stap’, trapte Diaby een open deur in. Ik was graag in januari al naar Club gekomen maar toen lukte het niet. Ik ben blij dat de puzzelstukken nu alsnog in elkaar vielen. Ik wacht vol ongeduld om het nieuwe seizoen te kunnen starten bij deze prachtige club. Dit seizoen beleefde het team een fantastisch seizoen en ik wil er alles aan doen om volgend jaar nog beter te doen. Afspraak met de supporters op mijn eerste training.’

Met Diaby heeft Michel Preud’homme een extra offensief wapen voor volgend seizoen. De huidige spitsen Tom De Sutter en Obbi Oulare scoorden elk slechts één keer in Play-off 1 en de uitgeleende Nicolas Castillo zal allicht vertrekken. ‘Abdoulay is een speler die we ontdekten in Moeskroen en waar we direct van gecharmeerd waren’, reageerde Preud’homme op de website van Club Brugge. ‘Zelf was hij ook enthousiast over Club en onze manier van spelen. In januari trachtten we hem naar Brugge te halen wat toen helaas niet lukte. Het contact bleef echter en dus ondernamen we nu een nieuwe poging. Als je een speler kan halen met die kwaliteiten en zo’n wil om bij Club te slagen dan kan je enkel tevreden zijn.’

Club Brugge haalde eerder al reservedoelman Sébastien Bruzzese van Zulte Waregem.

Waarom Club Brugge zo graag Diaby wil binnenhalen

Club Brugge neemt Abdoulay Diaby over van de Franse eersteklasser Lille. De 24-jarige aanvaller tekende bij Club een contract voor vier seizoenen De Malinese international speelde de afgelopen maanden amper bij het Franse Lille, maar kroonde zich voor de winterstop bij Moeskroen-Péruwelz wel tot topschutter van de Jupiler Pro League. We zetten de twaalf goals van Diaby nog eens op een rijtje.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen