In Zonhoven gecrashte crimineel krijgt straf met uitstel

De 33-jarige Michelino G. die op 16 maart dit jaar in Zonhoven na een wilde achtervolging tegen een gevel crashte is donderdag in Hasselt veroordeeld. De strafrechter legde hem 12 maanden cel met volledig uitstel op. Een 15-tal combi’s hadden in maart de achtervolging op de voortvluchtige dertiger met succes ingezet.

GeHo

De politie van Limburg Regio Hoofdstad had de geseinde man in Kuringen rond 17.30 uur opgemerkt. De Hasselaar nam daarop de vlucht in zijn Ford Fiësta en reed met 180 km/u door Hasselt, Lummen, Heusden-Zolder en Zonhoven. Daar eindigde zijn rit tegen de gevel van een woning. Tijdens zijn vlucht ramde hij enkele combi’s en negeerde massaal verkeerslichten.

Als bij wonder raakte niemand ernstig gewond. De verdachte zelf had kwetsuren opgelopen en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. De doldwaze chauffeur is vervolgens aangehouden voor gewapende weerspannigheid. De veroordeelde was op de vlucht geslagen omdat hij onder elektronisch toezicht stond en zich niet aan zijn voorwaarden gehouden had. Hij had de enkelband gekregen na een veroordeling voor partnergeweld.

De doldwaze chauffeur kreeg donderdag naast de straf met uitstel ook nog 300 euro boete effectief. Aan een agent moet de momenteel aangehouden Michelino G. een vergoeding van 490 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer