© fvv

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Versnick verdedigt zich: “Slechts één keer afgeweken van administratie”

Deze legislatuur week de Oost-Vlaamse deputatie maar één keer af van het advies van de administratie in een dossier waarbij een sponsor van gedeputeerde Geert Versnick betrokken was. Dat zegt Versnick (Open Vld) zelf, nadat bleek dat hij een jaarlijks eetfestijn mee liet betalen door immobedrijven. Nochtans beslist hij als gedeputeerde mee over bouwvergunningen en verkavelingsaanvragen, zo zou hij immobedrijven die hem sponsorden bevoordeeld kunnen hebben.

Details geeft Versnick niet, wel dat het gaat om de aansnijding van een woonuitbreidingsgebied. “De deputatie is daarbij gemotiveerd afgeweken van het advies van de administratie. Het is een dossier waarbij de deputatie zich aangesloten heeft bij het unaniem advies van de gemeenteraad van de betrokken gemeente en waarbij de vergunning onder sterk beperkende voorwaarden is afgeleverd. Dus ook op deontologisch vlak stelt er zich geen probleem.”

Versnick zegt voorts dat sponsoring legaal is en alle partijen er gebruik van maken. “Twee, er is ook een procedure voor uitgeschreven en ik zal die ook volgen.” Ten derde zegt Versnick nog dat de bedragen die genoemd worden in een krantenartikel vrijdagmorgen, onjuist zijn, zonder verder te specifiëren. De Oost-Vlaams gedeputeerde merkt tot slot nog op dat hij normaal functioneerde op de wekelijkse deputatiezitting donderdagvoormiddag.

De uitvoeringsbesluiten rond de verstrenging van de wet op de partijfinanciering werden pas dinsdag gepubliceerd. Daarin staat onder meer dat de sponsorinkomsten van 2015 uiterlijk op 30 juni gemeld moeten worden aan de controlecommissie. Versnick zegt nog dat hij dat ook zal doen.

Open Vld, de partij van Versnick, wil de zaak niettemin zeer aandachtig bekijken. ‘Belangenvermenging kan voor ons niet en transparantie is in alle opzichten cruciaal. Er zijn zeer duidelijke wetten voor sponsoring en we zullen nagaan of die nageleefd zijn’, klinkt het in een korte mededeling van de partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer