© Tom Palmaers

Vijf jaar cel geëist voor gewelddadige dief

Een 27-jarige man uit Genk riskeert een celstraf van maar liefst vijf jaar effectief voor zes diefstallen in de regio. Wat begon met het stelen van een flesje drank, eindigde al snel bij een overval met geweld. “Ik werd onder druk gezet van Albanezen”, gaf de man als reden voor zijn niet zo fraaie tijdsbesteding.

ShDe

“Ik ben met de verkeerde mensen omgegaan,” reageerde de man toen de rechter hem op het matje riep. De Genkenaar stond donderdag terecht voor de correctionele rechtbank in Tongeren voor zes feiten van diefstal tussen 7 december 2015 en 1 januari 2016. Wat begon met flesjes frisdrank uit een automaat stelen, escaleerde al snel naar zeer gewelddadige handelingen. Zo stapte hij met een machinegeweer twee winkels binnen, bedreigde hij klanten en winkelbediendes met de dood en brak hij de kassa’s uit wanneer het geld hem niet snel genoeg overhandigd werd.

Aan de hand van camerabeelden en vingerafdrukken kon de man aan de overvallen gelinkt worden. Uiteindelijk werd hij op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een wagen. De politie sloeg hem meteen in de boeien. Volgens de twintiger werd hij onder druk gezet om de diefstallen te plegen. “Ik moest dat doen van enkele Albanezen die ik heb leren kennen”, klonk het. “Ze zijn me komen zoeken.” Vonnis volgt op 27 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer