© REUTERS

FBI heropent onderzoek naar de private e-mailserver van Hillary Clinton

De FBI opent een onderzoek naar bijkomende e-mails die presidentskandidate Hillary Clinton als minister van Buitenlandse Zaken via een private server heeft verzonden. In een brief aan het Congres zegt FBI-directeur James Comey dat nagegaan wordt "of die nieuwe e-mails geheime informatie bevatten". Momenteel kan het Federal Bureau of Investigation nog niet inschatten of die informatie "significant" is. Comey geeft in zijn brief ook geen aanduiding over hoe lang dit nieuwe onderzoek zal duren.

Het FBI-besluit komt hoe dan ook ongelegen voor de Democrate, op tien dagen van de presidentsverkiezing. Clintons tegenstander Donald Trump was er alleszins als de kippen bij om nogmaals het thema van de corruptie van de Clintons te betokkelen. "Misschien zal dan eindelijk gerechtigheid geschieden", reageerde hij.

Trump hamert er regelmatig op dat Clinton "in de gevangenis" thuishoort, niet in het Witte Huis. De bekendmaking van de brief van Comey had ook meteen zijn uitwerking op Wall Street. Dat zat lichte winst te boeken om na het nieuws over Clinton meteen in het rood te duiken. De Dow Jones gaf 0,24 procent toe, de Nasdaq 0,40 procent.

Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen "nieuwe" e-mails van Clinton en de stroom onthullingen door WikiLeaks van de gehackte server van Clintons campagneleider John Podesta. Evenmin is bekend of de mails betrekking hebben op het Benghazi-schandaal, de Syriëkwestie, Saoedische steun, de Clinton Foundation of een ander thema.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER