© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tentoonstelling eert schrijfster Maria Rosseels

Schrijfster Maria Rosseels (1916-2005) woonde van haar zesde tot haar vijftiende levensjaar in Oostmalle. Meer bepaald in de Rooistraat, vlak bij het Kasteel de Renesse. De honderdste verjaardag van haar geboorte wordt in de bib van Oostmalle herdacht met een expo over haar leven en werk.

Jan Vorsselmans

Hoewel zij het grootste deel van haar leven in Kalmthout woonde, blikte Maria Rosseels altijd graag terug op haar jeugdjaren in Oostmalle. “Zij omschreef die tijd als de mooiste van haar leven”, bevestigt Herman Heylen, die haar samen met wijlen Camille Delvaux interviewde in 1992.

Twee jaar later onthulde het Davidsfonds van Oostmalle een gedenkplaat aan het woonhuis van Maria Rosseels. Ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag in 1996 sprak Jozef Smeyers tijdens de lentevergadering van de Vereniging van Kempische Schrijvers in het Kasteel de Renesse een huldewoord.

Herman Heylen pakt samen met Veerle Olyslager, de huidige bewoonster van het huis van Maria Rosseels, uit met een fraaie herdenkingstentoonstelling. Die kunt u van 4 november tot 4 decemberbekijken in de bibliotheek van Oostmalle, Lierselei 15. De plechtige opening vindt vrijdag 4 november om 20u plaats. Goede vriend en collega Gaston Durnez en nichtje Sabine Vanthillo spreken het publiek toe. Woensdag 24 november geeft literair recensent Jooris Van Hulle om 20u een lezing over het werk en het maatschappelijk engagement van Maria Rosseels. De toegang is telkens gratis.

Info: 03.309.93.50, malle@bibliotheek.be

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen – editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER