© ELBO

Deelnemer 10 Miles: "Dokters zeiden dat ik nooit meer kon sporten"

Om 15u start de Antwerp 10 Miles. De weide aan de kleedkamers loopt bomvol sportievelingen, onder wie Pieter De Laet (30). Hem was gezegd dat hij nooit meer intensief zou kunnen sporten.

Ellen Bogaert

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om mee te doen aan de Antwerp 10 Miles. Een goed doel, een persoonlijke overwinning, een gooi naar die ene ambitieuze tijd...

Pieter De Laet (30) uit Waarloos (midden, blauw truitje) doet samen mee met zijn vrienden. Voor hem is deze dag heel bijzonder.

"Ik ben een voetballer. Ongeveer een jaar geleden liep ik een ernstige enkelblessure op. De dokters hadden me gezegd dat ik nooit meer zou kunnen sporten. Ik had het daar zeer moeilijk mee", vertelt hij.

"Met de hulp van mijn kinesist ben ik er toch doorgekomen. Het was een zwaar jaar, dus meedoen aan de Antwerp 10 Miles betekent heel veel voor mij. Ik heb ondertussen nog niet meer dan 12 km kunnen lopen. Ik hoop de 16 km nu volledig te kunnen uitlopen, puur op wilskracht."Hij heeft alvast zijn vrienden mee die hem mee aanmoedigen. "Na de 10 Miles gaan we een goeie pint pakken in ons stamcafé in Waarloos", klinkt het enthousiast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lopers van Antwerpen