Zo verwijder je mascara en oogschaduw voor je naar bed gaat

© Shutterstock

Iedereen weet ondertussen dat je nooit gemaquilleerd in bed mag kruipen. Maar verwijder jij jouw make-up wel correct? Snel met een demaquillagedoekje schrobben tot er niets meer af komt, zo hoort het in elk geval niet.

VVA

Wie vroegtijdige huidveroudering rond de oogzone wil voorkomen, doet er goed aan om telkens de ogen te demaquilleren. Moeilijk lijkt dit op het eerste zicht niet. Je schrobt alles er netjes af met een reinigingsdoekje en dat was het dan. Of toch niet? Wij zetten een aantal feiten op een rijtje:

Gebruik een reinigingsproduct zonder olie. Producten die olie bevatten, kunnen vetrestjes rond de oogzone achterlaten. Wanneer je dan na het demaquilleren een oogcrème aanbrengt, kunnen de vetrestjes ervoor zorgen dat de crème niet goed in de huid kan indringen.

Hou het reinigingsdoekje gedurende twintig seconden op het ooglid. Hierdoor kan de oogschaduw of mascara geleidelijk aan oplossen, zodat je het gemakkelijk kunt verwijderen zonder al te veel heen en weer te moeten wrijven. Na twintig seconden veeg je de mascara of oogschaduw met neerwaartse bewegingen weg. Draai vervolgens het doekje om en wrijf zachtjes naar boven toe om ook het goedje onder de bovenste wimpers goed te kunnen verwijderen. Ga niet wild gaan schrobben, de oogzone is zeer gevoelig.

Gebruik niet elke dag waterproof mascara. Waterproof mascara is veel moeilijker te verwijderen dan gewone mascara en vergt dus een meer 'agressieve' aanpak. Kies dus voor gewone mascara wanneer je niet in de buurt van zwembaden vertoeft of wanneer je geen regenbuien verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer