© AFP

Rode Kruis opent rekeningnummer voor slachtoffers Nepal

Het Rode Kruis-Vlaanderen maakt 100.000 euro vrij uit het noodhulpfonds. Dat geld stroomt via de internationale Rode Kruisnetwerk onmiddellijk door naar de slachtoffers van de zware aardbeving in Nepal.

Bovendien roept Rode Kruis-Vlaanderen de bevolking op om geld te storten. Bijdragen zijn welkom op het rekeningnummer BE 53 0000-0000-5353 met vermelding ‘Nepal’.

Het geld is dringend nodig om de getroffen bevolking van de meest levensnoodzakelijke dingen te voorzien. Het gaat dan om kookmateriaal, kleren, hygiënische producten, tentzeilen, voeding, enz. Dankzij het bestaande netwerk van zowel Rode Kruis-Vlaanderen als dat van het Nepalese Rode Kruis kan dat zeer snel en efficiënt tot bij de mensen geraken die die hulp écht nodig hebben.

Personen in Nepal en in het buitenland, ook in België, kunnen zich registreren op de website Family Links van het Internationale Rode Kruis. Ze kunnen hun familie en vrienden via de site laten weten dat ze veilig zijn. En ze kunnen ook hun huidige contactgegevens doorgeven. Personen die hun familieleden zoeken, kunnen deze lijst bekijken om informatie te vinden. Ze kunnen ook de namen van familieleden en vrienden registreren om ze te vragen contact met hen op te nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER