© PN

Mark Cavendish pakt eerste rit in Turkije

Mark Cavendish heeft zondag de eerste rit in de Ronde van Turkije (2.BC) op zijn naam geschreven. De sprinter van Etixx-Quick.Step haalde het na 144,8 km met start en aankomst in Alanya in de massasprint voor de Australiër Caleb Ewan en de Italiaan Nicola Ruffoni. De Brit is meteen ook de eerste leider in de Ronde van Turkije.

vtvn

Wielrennen op Sportwereld.be

De vlucht van de dag stond op naam van vijf renners: Alessandro Tonelli, Federico Zurlo, Adam Phelan, Lluis Mas en Mario Costa. Het peloton, onder leiding van Etixx-Quick.Step en Lotto-Soudal, hield de voorsprong onder controle en zorgde ervoor dat die nooit boven drie minuten steeg.

Op 17,5 km van de streep werd het vijftal ingerekend en maakte het peloton zich op voor een massasprint. André Greipel raakte ingesloten en het was Mark Cavendish die het laken naar zich toe trok, mede ook dankzij zijn sprinttreintje waar ook Tom Boonen nuttig werk verrichtte.

Het is voor Cavendish zijn zevende zege van het seizoen na twee ritoverwinningen en de eindzege in de Ronde van Dubai (2HC), winst in de Clasica Almeria (1.1.), Kuurne-Brussel-Kuurne (1.1) en een ritzege in de Tour de San Luis (2.1).

Maandag staat in Turkije een etappe Alanya en Antalya (182 km) op het programma. De rittenkoers eindigt volgende week zondag (3 mei).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen