Dit zijn de leukste uitstapjes in de herfst

De zomervakantie is helemaal voorbij, maar niet getreurd: wie zijn vakantie heeft uitgesteld tot in de herfst kan naar leuke plekken zonder al te veel toeristen en fijne evenementen over de hele wereld. Een overzicht.

vwh

Oktoberfest in München, DuitslandVan 19 september tot 4 oktober staat München in het teken van bier, bier en nog eens bier. De befaamde Oktoberfesten lokken jaarlijks zo’n zes miljoen liefhebbers maar ook voor wie geen alcohol drinkt is de sfeer er optimaal.

Beren kijken in British Columbia, CanadaDe bruine beer kan zich het hele jaar goed verstoppen voor toeristen, maar in de herfstmaanden gaan de dieren op zoek naar zalm in de rivieren. Dan kan je ze - weliswaar vanop veilige afstand - bewonderen. Wie op bear camp gaat in de regio, mag er zeker van zijn dat ze met machtige, zelfgemaakte foto’s van de beren naar huis keren.

Relaxen op de CaraïbenIn de herfst is het rustig op de Caraïbische eilanden. Je geniet er van aangenaam weer, minder drukke stranden dan in het hoogseizoen en lagere hotelprijzen. De herfst is ook wel het orkaanseizoen maar Aruba, Bonaire en Curacao hebben statistisch gezien weinig kans om erdoor te worden getroffen.

Beeld: Day of the Dead - Shutterstock

Day of the Dead in MexicoHet klinkt allesbehalve vrolijk, maar El Dia de Muertos is een feestelijkje traditie om overleden dierbaren te herdenken. De gestorven kinderen worden geëerd op 1 november, volwassenen een dag later. Tijdens de festiviteiten worden toeristen met open armen ontvangen om mee te genieten van snoep in de vorm van schedels, lekker eten en drinken.

Star Wars-tour in IerlandZuidwest Ierland heeft een ruwe kustlijn die in december uitgebreid aan bod komt in de nieuwe ‘Star Wars’-film ‘Episode VII - The Force Awakens‘. Wees de massa voor en ga er nu al heen, voor de koude winter zijn intrede maakt.

Rock in Rio in BraziliëEen van de grootste muziekfestivals ter wereld bestaat dit jaar dertig jaar. Onder meer Elton John, Metallica, Motley Crue, Korn, Katy Perry, Rihanna, Sam Smith, System of a Down en Queens of the Stone Age komen dat vieren tussen 18 en 27 september.

Nachtelijk Londen met de metro, Groot-BrittanniëDit najaar rijdt de Londense tube ook ’s nachts. Normaal kon je al vanaf 12 september gebruikmaken van de vijf nieuwe metrolijnen, maar door protest is de officiële opening uitgesteld naar later deze herfst. Vanaf dat moment kunnen nachtuilen - zonder het ook maar een beetje koud te hebben - het bruisende nachtleven in de Britse hoofdstad verkennen.

Beeld: Diwali Festival - Shutterstock

Diwali Festival of Light in IndiaDit hindoeïstische feest van het licht duurt vijf dagen in november en gaat gepaard met feestelijke evenementen op verschillende plaatsen in India. Zo kan je in Varanasi genieten van ongelooflijk mooi vuurwerk, in Jaipur zijn er tal van verlichte marktjes en in Goa worden bezoekers uitgedaagd om de beeltenis van de demoon Narakasura na te bouwen.

Snorren en baarden kampioenschap, OostenrijkDe mannen met de meest indrukwekkende snor en baard krijgen vast een plekje in het boek Guinness World Records, maar je kan de verkiezing ook gewoon live meemaken. Mannen met gezichtshaar spot je van 2 tot 4 oktober in Leogang in de Oostenrijkse Alpen.

Motorhead cruise , Bahama’sMetalband Motorhead bestaat veertig jaar en dat viert de band met een rock-’n-rollcruise van de haven in Miami tot in de Bahama’s. Aan boord kunnen fans zich verwachten aan optredens van Slayer, Anthrax, Suicidal Tendencies en Hatebreed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer