Samenwerking gemeente en Fotoclub Kontrast

De gemeenteraad heeft unaniem de samenwerking tussen fotoclub Kontrast en de gemeente goedgekeurd. Ze krijgen voortaan een subsidie van 1800 euro maar moeten daar wat voor terug doen.

Jan Boey

Momenteel krijgt de fotoclub Kontrast jaarlijks een bedrag tussen de 300 en 400 euro, afhankelijk van het aantal georganiseerde activiteiten, waarvoor het subsidiereglement voor verenigingen punten voorziet die nadien omgezet worden in euro's. "Voorstel is om ter vervanging van dit bedrag een vaste jaarlijkse subsidie van 1800 euro toe te wijzen, gekoppeld aan een algemene overeenkomst met een aantal algemene voorwaarden. De afspraak gaat dit jaar in en loopt tot en met 2019", legt schepen van cultuur Maaike Bradt (CD&V) uit.

Enkele concrete voorwaarden zijn dat de werking van de fotoclub Kontrast in de gemeente moet blijven en dat de club foto's aanlevert voor de gemeente in het kader van allerlei gemeentelijke evenementen, dit in overleg met de communicatiedienst en de dienst toerisme en evenementen. Voorts moet de club zoals tot nu het geval was, met Willebroek jaarmarkt een fototentoonstelling organiseren. Inmiddels gaf de cultuurdienst ook positief advies.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER