© @straneuropa, Twitter

© @RobberCasier, Twitter

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

2.500 mensen geëvacueerd na vals bomalarm in Brusselse feestzaal

In de nacht van zaterdag op zondag zijn zowat 2.500 mensen geëvacueerd uit de feestzaal Brussels Event Brewery in Sint-Jans-Molenbeek. Dat gebeurde nadat een anonieme beller rond 02.30 uur de politie verwittigd had dat er in het gebouw een explosie zou plaatsvinden. Het bomalarm bleek vals en het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de anonieme beller.

jva, cel

In de Brussels Event Brewery, in de Delaunoystraat, vond zaterdagnacht een carnavalsparty plaats die werd georganiseerd door de culturele organisatie Le Palais des Sciences. Die houdt maandelijks een zogenaamde ‘Antitapas Night’, bestaande uit vier concerten, gratis restauratie en circus- en andere artistieke optredens. Volgens de website van de organisatie trekken die feesten regelmatig een duizendtal mensen, bestaande uit een breed publiek, gaande van medewerkers van de EU en Erasmusstudenten tot werkzoekenden.

Zaterdagavond waren op de ‘Antitapas Carnival Night’ volgens het Brusselse parket zowat 2.500 mensen, toen de politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) een anonieme oproep kreeg dat er in de feestzaal een exlosie zou plaatsvinden. Alle aanwezigen werden geëvacueerd en opgevangen door de hulpdiensten en het Rode Kruis, die onder meer dekens uitdeelden. De politie doorzocht het gebouw, maar vond geen explosieven, waarna het gebouw werd vrijgegeven.

Bij Le Palais des Sciences was zondagmiddag voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar, maar de organisatie van het evenement plaatste een bericht op Facebook waarin ze zich verontschuldigen voor het gebeuren en een verklaring geven voor de evacuatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER