© jodw

© jodw

© jodw

© jodw

© jodw

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fanfare Sint-Cecilia bestaat 150 jaar

De Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia uit Bevel bestaat 150 jaar. De fanfare dankt haar ontstaan aan de kapel op Kruiskensberg in Bevel (Nijlen).

Chris Van Rompaey

Fanfare Sint-Cecilia telde ooit 57 muzikanten. Nu zijn het er nog 22. De oudste muzikant is Stan Sluyts (71). “Ik ben al bijna zestig haar lid. Hoe dat gekomen is? Eenvoudig, mijn grootvader was vaandeldrager bij de fanfare en mijn vader speelde cornet. Ik ben als klarinettist begonnen, maar sinds een tiental jaren speel ik saxofoon. Er is in die zestig jaar natuurlijk veel veranderd. Vroeger woonden bijna alle muzikanten in Bevel, nu komen ze van veel verder. Zo hebben we zelf een Nederlander onder ons, die in Wuustwezel woont.”

Fanfare Sint-Cecilia zet het jubileumjaar op zatedrag 25 oktober in met Mixed up with youth. “Een combo van muzikanten van onze fanfare speelt samen met jongeren van de Jeugdmuziekschool. Dat concert begint om 20u. Op zondag 26 oktober vanaf 19.30u geven we een eerste jubileumconcert mét een verrassingsact. Beide evenementen vinden plaats in de parochiezaal in Bevel”, zegt dirigent Luc Sluyts.

Lees meer hierover in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER