© Michaela Rehle/photo news

© AP

thumbnail: null

Rode Duivel Carrasco naar finale Champions League ondanks verlies in München

Onze landgenoot Yannick Carrasco stootte met Atletico Madrid door naar de finale van de Champions League, ten koste van Bayern München. De Spanjaarden verloren nochtans de terugwedstrijd in de Allianz Arena met 2-1 maar hadden de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen. Carrasco viel in na rust, Griezmann scoorde de belangrijke uitgoal voor Atletico. Het werd een heuse thriller, met nog twee gemiste strafschoppen. De Spanjaarden spelen de finale tegen Real Madrid of Manchester City, die woensdag nog in actie komen.

vml

Rode Duivel Yannick Carrasco was opnieuw wedstrijdfit bij de Madrilenen, maar startte op de bank. Bij Bayern waren er meer wijzigingen in het elftal: Boateng, Ribéry en Müller mochten het deze keer vanaf het begin proberen.

De Beierse grootmacht versmachtte van bij het begin de Madrileense tegenstander. Lewandowski kwam meerdere malen dicht bij een doelpunt, maar doelman Oblak stond pal. Op het halfuur was er toch het verdiende doelpunt: Xabi Alonso trapte met een gelukje een vrije trap in doel: 1-0. Twee minuten later kreeg Müller zelfs een unieke kans op de 2-0, na een strafschop fout van Giménez, maar de Duitser trapte zijn elfmeter op Oblak. Atlético kende een moeilijke eerste helft en had veel fouten nodig om de Rekordmeister af te stoppen.

Aan de rust greep Simeone in en Yannick Carrasco mocht Augusto Fernández komen vervangen. Onze landgenoot zorgde meteen voor wat diepgang bij de bezoekers en de eerste tegenaanval was meteen de goede: Torres stuurde Griezmann, al dan niet buitenspel, door de defensie. De grensrechter vlagde echter niet en de Fransman twijfelde niet alleen voor Neuer: 1-1. Bayern was even van slag maar Juanfran knalde naast. Met Duitsers ben je echter nooit klaar en de roodhemden voerden de druk weer op maar de Sloveense goalie stond aanvankelijk pal. In de 74ste minuut scoorde Lewandowski dan toch de 2-1 na een knappe assist van Vidal. Maar dat volstond niet voor de thuisploeg en zo kregen we nog een spannend slotkwartier, waarin Atletico zelfs nog een (onterechte) strafschop mocht trappen maar Torres miste. Het slotoffensief van de Duitsers leverde geen derde goal meer op, ondanks vijf minuten extra tijd.

Morgen/woensdag speelt Real Madrid in de andere halve finale tegen Manchester City, de heenwedstrijd in Engeland eindigde op 0-0 en dus is ook hier nog alles mogelijk.

De finale wordt op zaterdag 28 mei in Milaan gespeeld. Het is al de tweede finale op drie jaar tijd voor Atletico, in 2014 werd na verlengingen met 4-1 verloren van stadsgenoot Real. Met Carrasco is er dus al één Belg zeker van de partij, morgen kunnen daar met Kevin De Bruyne en Vincent Kompany nog twee bijkomen...

Uitslagen:Bayern München (Dui) - Atlético Madrid (Spa) 2-1 (heen: 0-1)Real Madrid (Spa) - Manchester City (Eng) (heen: 0-0)