© VTM

Bas (11) haalt het niet ondanks harttransplantatie

De 11-jarige Bas Vanstraelen uit Genk, die dinsdagavond op VTM te zien was in ‘CATHéRINE’, is overleden. Na zijn harttransplantatie belandde de jongen in een coma. En daaruit zou hij niet meer ontwaken, zo werd duidelijk gemaakt aan het einde van de uitzending. Meteen daarna plaatste presentatrice Cathérine Moerkerke op Facebook een bericht dat Bas gestorven is.

wver, tdl, fivr

De elfjarige Bas zakte in november vorig jaar plotseling ineen op het voetbalveld. Sindsdien verslechterde zijn fysieke toestand, en al snel bleek dat enkel een ander hart hem kon redden. Voor Bas een tijd van leven tussen hoop en vrees. Zijn moeder Ann week niet meer van zijn zijde. Ze wilde altijd bij haar zoontje zijn. Dat kan natuurlijk niet letterlijk altijd. Daarom werd een walkietalkie geïnstalleerd op Bas’ kamer.

Vier weken geleden kwam dan eindelijk het telefoontje vanuit Leuven dat er een hart voor Bas beschikbaar was van een kind dat ongeveer zijn leeftijd had.

Cathérine Moerkerke sprak met de jongen en zijn moeder en volgde hen voor, tijdens en na de operatie. “Bas bleef een maand lang op intensieve zorgen. Zijn toestand ging achteruit. Hij zal het niet halen”, kregen de kijkers te horen. Kort nadien verscheen op Facebook het bericht dat de jonge Genkenaar was overleden.

“Bij zijn moeder heb ik tranen gelaten. Ik vind die vrouw ongelooflijk sterk. Vlak voor de operatie sprak ze haar zoon nog moed in. Als hij dan zegt dat mama hem een hele tijd niet zal kunnen knuffelen, dan breekt je hart”, getuigde Cathérine Moerkerke dinsdag nog in onze krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer