Bezoekers van Engelse zoo helemaal vertederd door zeer zeldzame zwijntjes

De twee uiterst zeldzame visayawrattenzwijntjes die geboren werden in december van vorig jaar in de Chester Zoo in Upton by Chester in het Verenigd Koninkrijk, hebben vandaag voor het eerst vertoond aan het publiek.

NVDV

De twee schattige beestjes, die afstammen van mama Viv en papa Tre, zullen net zoals hun ouders vernoemd worden naar bekende punksterren. Ze zullen later nu eenmaal stekelige manen krijgen. De moeder dankt haar naam aan modeontwerpster Vivienne Westwood, en hun vader werd vernoemd naar Tre Cool, de drummer van de band Green Day.

De geboorte van de beestjes is bijzonder goed nieuws voor het dierenrijk, omdat de soort op de Rode Lijst van de IUCN staat als ernstig of kritiek bedreigd.

Het visayawrattenzwijn komt voor op de Filipijnen. De grote oorzaak van het verdwijnen van de soort is de inperking van haar leefgebied door lokale boeren. Ook de jarenlange jacht, die inmiddels verboden geworden is, heeft de dieren geen deugd gedaan.

Dierenliefhebbers in ons land kunnen een visayawrattenzwijn bewonderen in de Zoo van Antwerpen of in Planckendael in Mechelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer