© ISOPIX

Dierenverzorgster overleden na aanval van tijger in Britse zoo

Een dierenverzorgster in de Britse Hamerton Zoo is gestorven nadat ze aangevallen werd door een tijger. De zoo werd voorlopig gesloten en de omstandigheden van haar dood worden onderzocht door de politie.

nkdr

“Een tijger heeft zijn verblijf kunnen betreden terwijl een verzorgster aanwezig was. Jammer genoeg is de vrouwelijke verzorger ter plaatse overleden”, meldde de plaatselijke politie na het ongeval. “Het dier is op geen enkel moment ontsnapt. Er wordt niet van uit gegaan dat er kwaad opzet in het spel was.”

Pete Davies was met zijn gezin in het dierenpark toen het drama zich voltrok. “We waren bij het tijgerverblijf en er was een man voor ons foto’s aan het nemen van de dieren.” Opeens rende de man hen voorbij om hulp te gaan halen. “Toen hij terugkwam had hij enkele verzorgers mee, ze gingen naar het tijgerverblijf.”

“Toen hoorden we een meisje gillen en zei iemand tegen ons dat we moesten wegrennen dus we zochten ons een klein kamertje en bleven daar tot het veilig was om te vertrekken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De verzorgers stonden met de handen in het haar en wisten niet wat te doen. Ze gooiden vlees over de het hek om de tijger weg te lokken. Ze riepen dingen. Het ging te lang door. Daarna werden we weggeleid en vertrokken we. Het leek alsof een tijger zich tegen een verzorger gekeerd had.”

In een persmededeling die uitgedeeld werd aan de verzamelde journalisten in de zoo werd gezegd dat het om een “freak accident” lijkt te gaan, of een zeer uitzonderlijk ongeval. “Een volledig onderzoek is onderweg en we hopen zodra we daartoe in staat zijn meer details te kunnen vrijgeven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het spijt ons, maar ons personeel is te zeer overstuur om met de media te spreken aangezien een van onze collega’s vanochtend is overleden. Al onze gedachten zijn bij onze collega’s, vrienden en familie in deze vreselijke tijd.”

De identiteit van de overleden dierenverzorgster werd nog niet vrijgegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER