© Koen Dhollander

Openingsfeest Bredabaan: voorzitster sp.a Merksem haalt uit naar N-VA

Dominique Kums, voorzitster van sp.a Merksem uit kritiek over de positie die N-VA Merksem inneemt over de vernieuwde Bredabaan.

kdm

Volgens de voorzitster is de Bredabaan aangelegd volgens het idee van sp.a en hoeft N-VA niet te veel pluimen op hun hoed te steken. “Zonder sp.a zouden we niet hebben wat we nu hebben: fietspaden, een veilig en verbreed voetpad, bomen langs de gehele Bredabaan, een ruim en aangenaam plein rond het districtshuis, geen voorrang voor het doorgaand verkeer, maar wel ruimte voor het lokaal verkeer.” Volgens de voorzitster kwam de doorbraak er met het voorzitterschap van partijgenoot Gilbert Verstraelen.

De voorzitster begrijpt ook niet waarom er zo lang gewacht werd met het aanstellen van een projectmanager. “N-VA heeft de voorbije twee en half jaar niets structureels ondernomen om van de heraanleg te profiteren. Om de lokale middenstand te steunen en te doen heropleven. Wachten tot de lokale en sinds tientallen jaren op de Bredabaan gevestigde middenstand verdwenen is om dan een projectmanager aan te stellen die niet vertrouwd is met de situatie, dat lijkt ons een extreem nefaste manier van werken.”

John Crombez en Stephanie Van Houtven kwamen zaterdagnamiddag ook naar het openingsfeest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER