Panathinaikos sportief gestraft voor supportersrellen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Griekse voetbalbond heeft Panathinaikos bestraft met drie punten aftrek na de supportersrellen bij de wedstrijd tegen Olympiacos van afgelopen weekend. Na het duel, dat Panathinaikos won met 2-1, werd de Griekse competitie voor onbepaalde tijd stilgezet.

jvh

De Atheense club moet ook een boete van 100.000 euro betalen, en de volgende twee wedstrijden zonder publiek spelen. Panathinaikos volgt nu op zes punten van competitieleider Olympiacos.

De Griekse overheid kondigde woensdag, voor de derde keer dit seizoen, aan dat de competitie gestaakt zou worden. Er moeten maatregelen genomen worden om het geweld in en rond voetbalstadions te stoppen. Aanleiding was de uit de hand gelopen Atheense derby van zondag.

De wedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiacos werd door verschillende incidenten ontsierd. De Zwitserse middenvelder Pajtim Kasami van Olympiacos werd door een fles geraakt en er werd een stoel naar trainer Vitor Pereira gegooid. Vervolgens stormden een vijftigtal Panathinaikos fans het veld op.

Lokale media berichtten dat er twee gewonden vielen bij de supporters van Olympiacos.

Het geweld reikt overigens verder dan alleen de fans. Een gesprek over het supportersgeweld tussen de voorzitters moest worden stopgezet nadat Vangelis Marinakis, van Olympiacos, en Giannis Alafouzos, van Panathinaikos, elkaar in de haren vlogen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen