© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Lastige opdracht voor Club Brugge in 1/8e finales van Europa League

Club Brugge wacht met het Turkse Besiktas een lastige tegenstander in de 1/8e finales van de Europa League, zo raakte bekend op de loting in het Zwitserse Nyon. De heenwedstrijd wordt op 12 maart in Brugge afgewerkt, de terugwedstrijd in Istanboel volgt een week later en dat hadden ze vooral bij blauw-zwart graag anders gezien.

vml

Club Brugge kwalificeerde zich als enige Belgische team voor de achtste finales van de Europa League door Aalborg makkelijk opzij te zetten. Anderlecht werd gisteren uitgeschakeld door Dynamo Moskou. Besiktas plaatste zich voor de 1/8e finales nadat het Liverpool versloeg na strafschoppen.

Romelu Lukaku en Kevin Mirallas staan met Everton eveneens voor een verraderlijke opdracht: zij moeten tegen het Oekraïense Dynamo Kiev. Axel Witsel en Nicolas Lombaerts lootten met Zenit Sint-Petersburg het Italiaanse Torino. Kevin De Bruyne speelt met Wolfsburg tegen Internazionale, Dries Mertens krijgt bij Napoli Anderlecht-killer Dynamo Moskou voorgeschoteld en Radja Nainggolan ten slotte speelt met AS Roma een Italiaans duel tegen Fiorentina.

Er waren geen reekshoofden bij deze loting en alleen ploegen uit Rusland en Oekraïne konden gezien de politieke situatie niet tegen elkaar uitkomen.

Dit zijn de 1/8e finales:

Everton (Eng) - Dynamo Kiev (Oek)Dnipro Dnipropetrovsk (Oek) - Ajax (Ned)Zenit Sint-Petersburg (Rus) - Torino (Ita)Wolfsburg (Dui) - Internazionale (Ita)Villareal (Spa) - FC Sevilla (Spa)Napoli (Ita) - Dynamo Moskou (Rus)CLUB BRUGGE - Besiktas (Tur)Fiorentina (Ita) - AS Roma (Ita)

De wedstrijden worden op 12 en 19 maart gespeeld. De kwartfinales worden op 16 en 23 april afgewerkt, de halve finales op 7 en 14 mei en de finale vindt plaats op 27 mei in Warschau. De winnaar van de Europa League is volgend seizoen geplaatst voor de Champions League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer