© Photo News

‘België is nieuw in de race voor de overwinning’

Van een onbekende outsider tot een serieuze uitdager voor de titel: er wordt in songfestivalkringen meer en meer rekening gehouden met de winstkansen van Loïc Nottet. Na zijn kwalificatie voor de finale van zaterdag staat hij bij de bookmakers nu op de vierde plaats. Ook in de Europese iTunes-hitlijsten stijgt zijn nummer.

jva

Bij de bookies neemt het vertrouwen in de kansen van Loïc toe, meldt de gespecialiseerde website Eurosong.be. Voor de eerst halve finale van dinsdag werd verwacht dat hij als twaalfde zou eindigen, nu wordt hij al ingeschat voor de vierde plaats. De 19-jarige Waalse artiest geldt nu als de belangrijkste uitdager van de grote favorieten: Zweden (uit de tweede halve finale) op één, Rusland (eveneens uit de eerste halve finale) op twee en Italië (rechtstreeks geplaatst voor de finale) op drie.

‘Rusland en Zweden zijn topfavorieten, en ook Italië en Australië’, meldt de Deen Jan Lagermand Lundme, hoofd Amusement van de Deense omroep die vorig jaar het Sonfgfestival in Kopenhagen organiseerde. ‘Maar er is een nieuw land in de race voor de overwinning: België. In slechts een halve dag tijd is het gestegen naar de vierde plaats en het staat nu al voor Australië. Ik denk zelfs dat Loïc Nottet wint, ofwel wordt hij tweede.’

‘Er is iets speciaals aan het gebeuren’

Uit de ranglijsten van de digitale muziekwinkel iTunes blijkt ook dat het nummer Rhythm Inside druk wordt gedownloaded in Europa. In de Belgische lijst staat het nummer van Loïc uiteraard op één, maar het duikt nu ook op in de top twintig in onder andere Nederland, Zweden, Oostenrijk, Rusland, en Armenië.

Blijkbaar houden veel Europeanen van de Belgische inzending. Volgens de Britse nieuwssite Metro wordt Loïc op iTunes zelfs de populairste Eurosongkandidaat van dit jaar. ‘België had dinsdag een mijl voorsprong op de andere kandidaten. Er is iets speciaals aan het gebeuren met deze inzending', meldt hun reporter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer