Mark Cavendish laat Giro links liggen

© Photo News

De Britse ex-wereldkampioen Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) verschijnt op 10 mei in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast niet aan de start van de 97e editie van de Ronde van Italië. ‘Cav’ kiest dit jaar voor de Ronde van Turkije, de Ronde van Californië en de Ronde van Zwitserland als voorbereiding op de Tour. Dat maakte Omega Pharma-Quick Step vrijdag bekend.

mio

Wielrennen op Sportwereld.be

Cavendish sukkelde eind maart met een griepaanval en moest daardoor verstek laten voor Gent-Wevelgem, de Driedaagse De Panne-Koksijde en de Scheldeprijs. De Britse spurtbom stond dus een tijdlang aan de kant en zag zich daardoor genoodzaakt zijn voorbereiding op de Tour aan te passen.

‘Zoals iedereen wel weet, is de Tour mijn belangrijkste doel dit jaar. Vooral omdat hij op gang geschoten wordt in mijn geboorteland’, verduidelijkte Cavendish. ‘Mijn programma staat helemaal in het teken daarvan en dus hebben we enkele knopen moeten doorhakken. Het is jammer dat ik de Giro niet kan rijden, zeker omdat ik er al heel veel mooie momenten beleefd heb. Ik ben er zeker van dat ik met deze voorbereiding de juiste keuze gemaakt heb.’

Cavendish won vorig seizoen nog het puntenklassement in de Ronde van Italië.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen