21 huiszoekingen in diamantwijk naar internationale witwasorganisatie

In en rond de Antwerpse diamantwijk heeft de federale gerechtelijke politie vandaag (woensdag, red.) en dinsdag 21 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar een grote internationale witwasorganisatie. Met Antwerpen als centraal punt zou de organisatie, die vanuit Israël geleid wordt, het geld van Zuid-Amerikaanse drugkartels witwassen. Zes verdachten werden aangehouden. Dat meldt het parket van Antwerpen.

doro

Onder leiding van de Antwerpse onderzoeksrechter en in samenwerking met het Israëlisch gerecht voerde de federale gerechtelijke politie in en rond de diamantwijk dinsdag en woensdag 21 huiszoekingen uit. Dat gebeurde in het kader van een grootschalig onderzoek naar de activiteiten van een internationaal gestructureerde witwasorganisatie.

“Er zijn ernstige aanwijzingen dat de leden van de organisatie zich inlieten met het mondiaal witwassen van vermogen afkomstig van Zuid-Amerikaanse drugkartels”, meldt het parket van Antwerpen. “Via haar eigen netwerk en met het gebruik van koeriers, zou de organisatie sinds het najaar van 2013 verantwoordelijk zijn voor het faciliteren, organiseren en uitvoeren van het transport van minstens vijf miljoen aan cash gelden van illegale origine.”

Volgens het onderzoek bleek Antwerpen een zeer centraal punt in deze gestructureerde organisatie die vanuit Israël werd geleid.

Het parket van Antwerpen bevestigt dat zes verdachten voor de onderzoeksrechter werden geleid en zijn aangehouden. Ze worden verdacht van witwaspraktijken en van deelname aan een criminele organisatie. Meer dan 250.000 euro -cash en op rekeningen- werd in beslag genomen .

In Israël werden twintig simultane huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij zijn dertien aanhoudingen verricht en werd meer dan zeven miljoen dollar aan roerende en onroerende goederen in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER