© Shutterstock

Inwoners Lennik boos: ‘Amper 17 vuilniszakken uit een rol van 20’

Twintig stuks. Zoveel zou je in Lennik in principe uit een rol met vuilniszakken moeten kunnen halen. Maar toen de plaatselijke voetbalclub plots heel wat zakken nodig had voor een eetfestijn, bleek van dat aantal absoluut geen sprake.

kidr

Vuilnis laten ophalen in Lennik is geen goedkope grap. Wie twintig vuilniszakken koopt, betaalt daarvoor ruim 41 euro. Twee euro per zak dus, of toch als er effectief twintig zakken op de rol zitten. En daar wringt net het schoentje. Toen voetbalclub Sporting Eizeringen onlangs het afval van het eetfestijn opruimde, bleken er telkens maar 17,18 of 19 zakken op een rol te zitten. Het gerucht over het foute aantal deed al langer de ronde, maar de voetbalvrienden namen de proef op de som. En ze kregen gelijk: vrijwel nooit kwamen er 20 zakken uit de rol. Aan twee euro per zak is dat uiteraard meteen een bijzonder dure grap.

‘Wellicht een productiefout’

Bij de gemeente Lennik zijn ze zich alvast van geen kwaad bewust. ‘Wij bestellen die rollen integraal bij de producent. Sinds het voorval gemeld is hebben we zelf een nieuwe levering gekregen. Daarop hebben we een steekproef uitgevoerd, waarbij elke rol wél twintig zakken bevatte. We vermoeden dus dat het om een productiefout gaat’, vertelt schepen van Milieu Heidi Elpers.

De schepen heeft leverancier Sphere Belgium om tekst en uitleg gevraagd én om een compensatie. ‘Slachtoffers’ kunnen zich in de tussentijd melden bij de gemeente, waar ze een volledige rol krijgen voor hun ‘halfvol’ exemplaar. Bij Sphere Belgium wil voorlopig niemand reageren op het voorval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER