Acht jaar cel voor fataal wurgseksspel

Een 28-jarige man uit het Nederlandse Roermond is woensdag veroordeeld tot 8 jaar cel omdat hij zijn 45-jarige huisbaas in 2012 tijdens een uit de hand gelopen seksspel had gewurgd. De straf valt veel lager uit dan de 16 jaar cel die de procureur had geëist.

jva

Anders dan de procureur gelooft de rechter in Roermond het verhaal van de verdachte over het seksspel. De huisbaas werd op zijn eigen verzoek vastgebonden, tape over zijn mond geplakt en met een elektriciteitssnoer gewurgd. De dader heeft de kans op de dood van zijn sekspartner aanvaard en kan dus worden veroordeeld voor doodslag, overweegt de rechter.

‘De verdachte heeft het slachtoffer in machteloze toestand gewurgd. Hij heeft het vertrouwen dat het slachtoffer in hem had en waardoor hij zich volledig overgaf, zodanig geschaad dat het hem noodlottig is geworden’, aldus de uitspraak.

Het slachtoffer werd dood achtergelaten. De verdachte liep tegen de lamp omdat hij de bankrekening van het slachtoffer met de gestolen bankpas plunderde. Het volledige saldo werd in een paar dagen uitgegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen