© BELGA

Oostende kan ook tegen Charleroi niet winnen (video)

Een vrank en vrij combinerend Charleroi boekte een al bij al vlotte zege tegen een ontgoochelend Oostende dat een vitaminenkuur lijkt te kunnen gebruiken om na een 2 op 15 de neerwaartse spiraal en de terugval in het klassement te breken.

WIM REDANT

De Karolingse coach Felice Mazzu ging op zoek naar een derde thuiszege met zijn beide centrumspitsen Giuseppe Rossini en Cédric Fauré als jokers op de bank. De Zebra's moesten het stellen zonder Tainmont die vorige week met twee treffers AA Gent een punt afhandig maakte. Kitambala verhuisde naar de bank. De jonge belofte Galvez Lopez en Kebano verschenen aan de aftrap.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

KV Oostende

De Oostendse coach Fred Vanderbiest hield vast aan de defensie die de nul hield tegen Moeskroen waardoor Niels De Schutter en Xavier Schmisser op de bank bleven. De licht gekwetste Fernando Canesin stond zijn plaats in de basis af aan Michiel Jonckheere.

Charleroi nam meteen heft in handen. Een strakke kopbal van Coulibaly op aangeven van Kebano werd gepareerd door Ovono. Saglik schilderde een hoekschop op de knikker van Houdret die met een krachtige buffelstoot de netten een eerste keer liet trillen. De nochtans fors gehavende Zebra's combineerden vrolijk terwijl de kustjongens de quote van hun coach in de verf leken te zetten dat ‘Oostende slechts Oostende is’ en ook niet over het paard mag getild worden. Even voor het halfuur kwam KVO toch een eerste keer opzetten. Brillant zag zijn kopbal afgeblokt door zijn ploegmaat Rutinx. Berrier mocht een vrijschop trappen op een leuke plaats, maar de met handschoentjes spelende Fransman krulde de bal slordig een meter over. Ruiz knalde bij een Oostendse uitbraak over. Dewaest dreigde met twee te zwak gerichte kopballen.

Kitambala maakt het af

Van Der Biest liet tijdens de rust Wilmet warm lopen om Ruytinx af te lossen. Wilmet stelde meteen Penneteau op de proef, maar de thuisportier kon de pegel afweren. Coulibaly werd met de draagberrie afgevoerd, maar de ‘Carolo’s’ bleken niet aangeslagen. Kebano bediende Houdret die doorkopte tot bij de ingevallen Kitambala die randje buitenspel de bal tegen de touwen verlengde. De Oostendse coach Vanderbiest spartelde nog tegen met een dubbele wissel, maar ook die bracht weinig zoden aan de dijk. Penneteau had wel de handen vol met een kopstoot van de sterk ingevallen Wilmet. Charleroi speelde een te slordige tweede helft om de fans echt te verwennen, maar had aan een rustig meesterschap wel voldoende om een slecht geïnspireerd Oostende af te houden.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL