Drones waargenomen aan nucleaire basis in Frankrijk

De voorbije dagen zijn er drones waargenomen in de buurt van de nucleaire basis van Ile Longue, bij Brest. Dat zeggen de lokale autoriteiten. De veiligheid van de basis zou niet in het gedrang geweest zijn.

In Ile Longue, op het schiereiland van Crozon, zijn de vier strategische raket-onderzeeboten van de Franse afschrikkingsmacht gelegerd. Volgens een woordvoerder van de maritieme prefectuur van de Atlantische kust werden de drones waargenomen in de nacht van 26 op 27 januari en op 27 januari. De drones werden niet teruggevonden, dus een tastbaar bewijs is er niet.

"Gerechtelijk onderzoek voor elke drone die overvliegt"

Volgens de woordvoerder werden de nodige middelen ingezet na de waarnemingen. Hij zei dat er steeds een gerechtelijk onderzoek wordt ingesteld als een drone boven militaire infrastructuur vliegt. Het waren het beveiligingssysteem en bewakingspersoneel die de drones hadden opgemerkt binnen de veiligheidszone, die zowat het hele schiereiland omvat.

De voorbije maanden werden er een twintigtal drones waargenomen in de buurt van nucleaire terreinen in Frankrijk. De daders konden niet geïdentificeerd worden.

Meest gelezen